hétfő, 19 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Újjáéledés csírákkal 3.rész

Fél pohár lucernacsíra több C-vitamint tartalmaz, mint egy pohár narancslé. Ez tény. Ráadásul a csíra gyakorlatilag érintetlenül kerül az asztalra, míg a bolti narancslé többszörös feldolgozást követően, és az is tény, hogy minden élelmiszer-feldolgozási eljárás rontja az élelmiszerek tápanyagértékét (hőkezelés, sütés, főzés stb.). Előző cikkünkben megnéztünk néhány tudományos eredményt a csírákkal kapcsolatban, például a csírák vitamintartalmának robbanásszerű növekedéséről az első néhány napban, illetve a megfiatalító hatás valóságos biológiai alapjairól. Jelen cikkünkben néhány további döbbenetes tényt ismertetünk!

Az E-vitamint hosszú ideje „a termékenység vitaminjának" nevezik. Az egyik legjobb E-vitamin-forrás a búza, kivéve ha a gabonát különféle feldolgozási eljárásoknak vetjük alá.

Ha gabonapelyhet készítünk belőle, lemorzsoljuk, puffasztjuk vagy egyéb, manapság a gabona-feldolgozásban szokásos eljárásnak tesszük ki, a vitamintartalomnak akár a 90%-a is elveszhet. Így manapság a legtöbb elfogyasztott ételből teljesen hiányzik az E-vitamin, vagy csak nagyon keveset tartalmaz! Pedig a termékenységen túl nagyon sok más folyamatot is szabályoz ez a vitamin a szervezetben, különösen például a szív működését. Szerencsére a csírák is gazdagon tartalmaznak E-vitamint, így a csírák fogyasztásával is megadhatjuk szervezetünk számára az egészséges élethez szükséges E-vitamint. A legjelentősebb E-vitamin-források: a babfélék, a borsó, a napraforgó, a lucerna, a gabonafélék (nem csak a búza) és a zsázsa csírája.

A termékenységre gyakorolt pozitív hatást néhány állatkísérlet eredményeivel illusztráljuk: egy Winters nevű kutató például olyan eredményekről számolt be, hogy tíz, nehezen megtermékenyíthető tehénnél megtörtént a fogantatás, miután huszonegy-kilencven napon keresztül 1,1-2,3 kg csíráztatott zabot fogyasztottak. Mosely és társai öt olyan esetről számoltak be, melyekben nem sokkal a zabcsíra kiegészítő adagolásának megkezdése után minden tehén vemhes lett. Cunningham hét, korábban nehezen szaporodó állat esetéről számolt be, melyek hetven-százötven napos zabcsíra-kiegészítés után lettek vemhesek. Dr. Graves és Dr. Miller, a Beltsville-i Mezőgazdasági Kutatóállomás orvosai, ezen túlmenően azt is bizonyították, hogy a csíra képes visszaállítani terméketlen (steril) haszonállatok termékenységét is! Kísérletükben tizenegy tehén vett részt, és hat-tizennégy hónap alatt sikerült fedeztetni őket. Dr. J. J. Fayne a következőt írta jelentésében:

„A kísérletet évekkel ezelőtt az USA Mezőgazdasági Minisztériumának állattenyésztési részlege végezte Beltsville-ben, Maryland-ben, hogy megállapítsa, mennyire fontos szerepet játszik a csíráztatott zab a termékenység helyreállításában. Az eredmény valóban elképesztő. A kísérlet folyamán minden olyan esetben, amikor a tehenek meddővé, vagy koruknál fogva már terméketlenné váltak, ismét vemhesek lettek, és szép, normális súlyú, egészséges borjakat ellettek. Ugyanazt a csíráztatott gabonát adták más tehenek étrendjéhez is, melyek teljesen sterilek voltak, és bár korábban már megpróbálták fedeztetni őket, soha nem lettek vemhesek. Amikor étrendjüket kiegészítették a gabonacsírával, mindegyik állat borjakat ellett, annak bizonyítékaként, hogy visszatért egészséges szaporodóképességük. Minden, a kísérletben részt vevő, korábban steril bika nemzőképessége is visszatért."

Ím egy újabb csodálatos hatás tehát, amit a csírák eredményeznek! És ez a hatás természetesen fennáll az ember esetében is!

Forrás: Biorganik.hu

 

 

BiOrganik Online kft.

Bio élelmiszer és tisztítószer kis- és nagykereskedés

Vegan whole food trader

ÖKOpiac MOM kulturális központ:

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Tel: +36 (1) 210-9114

Tel: +36 (1) 219-0757

Email: info@biorganik.hu

 

Piac nyitva tartás: Szombaton 06.00-13.00

Vasárnap - Péntekig Zárva

 

 

 

 

 

 

BiOrganik Online kft

Bio élelmiszer és tisztítószer kis- és nagykereskedés

 

Vegan whole food trader

raktár / telephely:

1097 Budapest, Gubacsi út 47.

 

 

Tel: +36 (1) 210-9114

Tel: +36 (1) 219-0757

Email: info@biorganik.hu

 

Nyitva: H-Cs 07.00 - 12.00 / 13.00 - 15.00

Péntek: 07.00 - 12.00 / Du.: Zárva

Szombat - Vasárnap: Zárva