hétfő, 19 február 2018

 

 

 

Kedves vásárlóink!

Webáruházunk új címre költözött!

Új címünk:

 

VEGAN FOOD MARKET

by BiOrganik

 

 

http://veganfoodmarket.hu

Mi a nádcukorra szavazunk!

 

A külföldi példát követve nálunk is egyre több cikkben foglalkoznak a nádcukor és a nyers cukrok értékeivel. Ahhoz, hogy ezeket pontosan értsük, érdemes elmélyednünk kicsit a másik oldalban is.

 Számos írás jelent meg már orvosok, természetgyógyászok tollából – hazánkban jóval kevesebb – a fehér cukor káros hatásairól is. Mégis a fehér cukor egy általánosan használt alapanyag még. Hosszú idő telhet el sajnos addig, míg a köztudatba is eljut, ami tudományos körökben tény, hogy a fehér cukor emberi fogyasztásra valójában nem alkalmas.

Áttekintve röviden hatásait megértjük, hogy nincs olyan szervünk, amit ne befolyásolna károsan. Tudjuk, hogy a fehér cukor olyan extra kalóriát jelent, amit a szervezet nem képes megfelelően feldolgozni. A többlet energiát zsír formájában elraktározza a szervezet, így elhízáshoz vezet. A hirtelen megemelkedő vércukor szint sem a hasnyálmirigynek, sem az ereknek, sem az agynak nem tesz jót. A fehér cukor ráadásul savasít, ám szervezetünk ezt nem engedheti, e hatást közömbösítendő saját értékes anyagait használja fel. Többek közt kalciumot és magnéziumot rabol el így a testünktől a finomított cukor, ami káros a csontoknak, az idegeknek. Ezen túl, mivel nem tartalmaz semmilyen vitamint, de emésztéséhez szüksége van rá, számos további értékes anyagot rabol el szervezetünktől.

Hosszú időt kellett várni rá, de végre orvosilag is bizonyították a cukorbetegség és a cukorfogyasztás közti összefüggést. Egyértelmű összefüggést találtak egy nép cukorfogyasztási szokásai és a cukorbetegek aránya közt. Ugyanakkor az is tény, hogy a magasabb vércukorszint összefüggést mutat a szívinfarktusok számával is. Összefoglalva a fehér cukor egy rendkívül káros anyag, amely egész testünket, még pszichés életünket is veszélyezteti. Ahogy azt a fenti, cukorbetegséggel kapcsolatos kutatás egyik vezető orvosa, Dr Robert Lustig összefoglalta: "Ez elég bizonyíték arra, hogy a cukor méreg. Itt az ideje, hogy végre tegyünk ellene."

A természetben nem létezik olyan koncentrált cukor, mint a fehér cukor. Legközelebb, ösztöneink számára a gyümölcsökhöz áll. Azok szintén édesek, de vitamin- és rostdús, a természet által desztillált tiszta vizet tartalmazó élelmiszerek. Ez utóbbiaknak az ösztöneinkben kódolt emberi ízlés számára finom íze is jelzi, hogy milyen egészségesek. Ahhoz, hogy a fehér cukor is ehető legyen, el kell fedni a számos egyéb ízzel, ami a készételekben hozzá kapcsolódik. Valójában nem a fehér cukorral ízesítjük ételeinket, hanem ételeink ízével keverve a fehér cukrot, csapjuk be testünk ösztöneit! Ráadásul, mivel ez a fehér cukor nem organikus termelésből származik, a gyártás során felhasznált káros anyagok mellett a növényvédőszerek és műtrágyák maradványai is benne vannak.

A cukorrépa, illetve a cukornád cukortartalma kb. 18-14%, míg a fehér cukoré 95%. Mi is az, ami az élő növényekben a többi 80-85%? Nos pontosan az, amitől egy növény tápegész. És ami benső feldolgozásához, emésztéséhez is szükséges.

Mivel a cukornád növény bővelkedik értékes vitaminokban és ásványi anyagokban és a gyümölcscukor, glükóz, szacharóz aránya is egyensúlyban van benne, az organikus barna nádcukor kíméletesebb feldolgozása miatt mindezekből sokkal többet tartalmaz, viszont nincsenek benne vegyi adalékok, és előállításakor sem terheli meg úgy a környezetet. E szempontok alapján a fehér cukor ellentéte.

További érdekességek a Nádcukorról: www.nadcukor.hu

 

 

BiOrganik Online kft.

Bio élelmiszer és tisztítószer kis- és nagykereskedés

Vegan whole food trader

ÖKOpiac MOM kulturális központ:

1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Tel: +36 (1) 210-9114

Tel: +36 (1) 219-0757

Email: info@biorganik.hu

 

Piac nyitva tartás: Szombaton 06.00-13.00

Vasárnap - Péntekig Zárva

 

 

 

 

 

 

BiOrganik Online kft

Bio élelmiszer és tisztítószer kis- és nagykereskedés

 

Vegan whole food trader

raktár / telephely:

1097 Budapest, Gubacsi út 47.

 

 

Tel: +36 (1) 210-9114

Tel: +36 (1) 219-0757

Email: info@biorganik.hu

 

Nyitva: H-Cs 07.00 - 12.00 / 13.00 - 15.00

Péntek: 07.00 - 12.00 / Du.: Zárva

Szombat - Vasárnap: Zárva